• 1e honkbalteam wordt teruggetrokken uit de Overgangsklasse

  15 nov 2020
 • Tot grote teleurstelling van Henk Huijboom, Jan Kroft, de coaches Frank Koot en Dirk van ‘t Klooster en spelers 1e honkbalteam en bestuur is de gezamenlijke conclusie dat het sportief onverantwoord is om in 2021 aan de honkbal competitie in de huidige Overgangsklasse (in 2021 is de naam 1e klasse) deel te nemen.

   

  Na 6 prachtige jaren honkbal in de Overgangsklasse komt er plotseling een eind aan het spelen in de Topcompetitie van de KNBSB.

  In september/oktober werd duidelijk dat een 3-tal bepalende spelers besloten, al dan niet tijdelijk, te stoppen respectievelijk op een hoger niveau te willen spelen. In de tijd een week later kwamen een tweetal spelers terug op hun besluit om te stoppen en besloten om in 2021 in de Hoofdklasse te gaan spelen.

  Hierna ging het snel. Pitching is “the name of the game” en daar lag een grote uitdaging voor de coaches en begeleiding om pitchers te interesseren om bij OG te spelen.     

  Ondanks de vele gesprekken is OG er niet in geslaagd spelers te interesseren om bij OG te spelen. Helaas is de realiteit dat vele jonge spelers stoppen of al in 2019 met honkbal zijn gestopt en niet terugkomen op hun besluit.

  De ontstane wankele basis deed andere spelers besluiten om eieren voor hun geld te kiezen en maken een overstap naar een andere vereniging (vnl. DSS/Kinheim).

   

  Rob Dreijer, Ted Koehorst, Jelle Kroft, Axel Nierse en Max Ploegstra blijven op zeker trouw aan OG en gaan in 2021 op een lager niveau spelen.

   

  Bij mij overheerst een dubbel gevoel. Iedereen uit de honkbalselectie had het prima naar de zin en vond OG een fantastische club waar het prima geregeld en vertoeven was.

  Uiteindelijk staat OG met lege handen en moet helaas voor de honkbal een stap terugdoen.

   

  Toen ik vrijdagavond 13 november het onheilspellende bericht deelde met de coaches en spelers heb ik net als de betrokkenen rond het 1e team wel een traantje moeten laten. Het is nu even slikken.

   

  Gelukkig valt OG niet om. Ook in 2021 speelt OG in totaliteit met minimaal 20 teams in de competitie en staat het er organisatorisch en financieel goed voor.

   

  Hopelijk kan OG over een aantal jaar weer aan de competitie op het niveau van 2020 deelnemen. Dit verdient OG ook gezien de accommodatie, achterban, vrijwilligers en organisatie.  

   

  Op dit moment worden de scherven geraapt en In de komende periode wordt een plan de campagne gemaakt voor de toekomst. In ieder geval wordt een verzoek aan de KNBSB gedaan om in 2021 in de huidige Topklasse (in 2021 is dit de 2e klasse) te mogen spelen. Lukt dit niet dan speelt OG met het 1e team in 2021 in de 3e klasse twee niveaus lager ten opzichte van 2020.

   

  Mocht je vragen hebben, je mag mij altijd bellen of via de social media contact met mij te zoeken.

   

  Henk Huijboom

  Team Manager Honkbal en Bestuurslid