• Aanmelden

  Wat is er niet mooier om je als lid aan te melden bij de "Honk- en Softbalvereniging van het jaar 2021"? Word lid van Onze Gezellen Honk- en Softbal (hierna te noemen: OG)!

  Bij OG is altijd plaats binnen een team. Ervaring met honk- of softbal is niet nodig. Dat wordt vanzelf geleerd in het spel. Indien u het spel eerst eens wilt proberen dan kunt u ook vrijblijvend drie keer mee trainen met het team waarin u eventueel komt te spelen. Kijk hiervoor op de pagina Proeftrainingen.

  Wil je meteen lid worden van OG? Vul dan het inschrijfformulier in. Hierna nemen wij spoedig contact met je op om, indien dat nog nodig is, te kijken in welk team jij (of jouw kind) kan komen spelen. Tevens melden wij jouw lidmaatschap aan bij de honk- en softbalbond. De kosten daarvoor zijn onderdeel van de contributie.

  Bij OG is het mogelijk om bijna het gehele jaar te spelen en trainen. OG beschikt over een prachtige accommodatie bestaande uit een verlicht honk- en softbalveld en een jeugdveld. Hiernaast heeft OG de beschikking over een sporthal alwaar de wintertrainingen plaatsvinden. Voorts zijn er nog trainingsfaciliteiten als overdekte slagkooien en een niet overdekte slagtunnel, vele screens voor slagtraining.

  In de winterperiode organiseert OG een winterschool honk- en softbal waarvan de leiding in handen is van gediplomeerde KNBSB trainers en -coaches. De winterschool 2020 was een groot succes met ruim 70 jeugdleden welke aan deze zaaltrainingen hebben deelgenomen.

  U heeft een aantal spullen nodig om te kunnen spelen. Natuurlijk een eigen handschoen. Een eenvoudige leren Honk- of Softbal handschoen kost circa 40 a 50 euro. Voor de jeugd zijn de prijzen meestal iets lager. Verder heeft iedereen een uniform nodig van Onze Gezellen. Een uniform bestaat uit sokken, een lange of korte broek (afhankelijk van het team), een ondershirt, een overshirt en een cap. De kosten van een nieuw uniform bedragen circa 100 euro. Verder heeft u goede buitenschoenen nodig en een helm. Jongens hebben daarnaast vanaf de pupillen een tok nodig.

  De vereniging zorgt voor elk team voor knuppels, ballen en protectors voor de catchers.

  Natuurlijk zijn tweede hands spullen prima te gebruiken. Vraag eens rond bij bijvoorbeeld de coaches of via de facebookpagina.

  Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met een van de bestuursleden. De gegevens zijn te vinden op deze website.