• In je uppie ben je geen cluppie, met deze keer: Jasper Bijl

  18 mei 2020
 • In je uppie ben je geen cluppie, met deze keer: Jasper Bijl, coach en trainer.

  Zonder de vele vrijwilligers die de club draaiende houden beginnen we eigenlijk niks. Maar wie is nou wie? En waar is deze persoon precies mee bezig binnen de club?

  Jasper Bijl

  Deze keer maken we kennis met Jasper Bijl, coach en trainer van de beeball en pupillen honkbal. Daarnaast geeft hij catchertraining aan de aspiranten en junioren honkbal, én traint hij een team van de Paulus MAVO. Zelf honkbalt hij in OG3 als outfielder en catcher.

  Jasper is bijna elke dag van de week op OG om trainen te geven, maar ook helpt Jasper bij het organiseren van evenementen bij de jeugd. Denk hierbij aan het jaarlijkse jeugdkamp en diverse toernooien. Tussen dit OG-leven door, doet hij ook nog een mbo-studie ‘Sport & Bewegen’. Hoe combineert hij dit allemaal en waarom vindt hij het trainen geven zo leuk?

  Het OG-leven
  Vier jaar geleden begon Jasper met trainen geven aan de beeball, omdat Bas van Kimmenaede (toenmalig coach van de beeball) wel wat hulp kon gebruiken. Bij het geven van Jaspers eerste training beviel het helpen van de spelers zo erg, dat hij sindsdien geen training gemist heeft. Nadat Jasper twee jaar beeball getraind had, was OG op zoek naar een nieuwe trainer voor de pupillen en daar stond Jasper, vooraan in de rij om dit op te pakken.
  Voor het geven van de trainingen op OG krijgt hij studiepunten van zijn school. Hierdoor gaat het trainen geven en studeren voor hem zo goed samen en is zijn hobby perfect te combineren met zijn studie.

  “Dan zie je de blijdschap bij zo’n kind en dat is top.”
  Tussendoor een beetje gek kunnen doen is erg belangrijk, maar Jasper vindt vooral de leergierigheid en lol van de spelers mooi om te zien: “Het leukste van het trainen geven is het kunnen helpen van de spelers en ze daadwerkelijk iets kunnen bijbrengen. Wanneer een beeballer moeite heeft met gericht gooien en dat na een paar weken opeens een stuk beter gaat, geeft dat voldoening. Dan zie je de blijdschap bij zo’n kind en dat is top.”
  Voor Jasper is het hebben van plezier in de sport het belangrijkst. Zo zegt hij: “Als we met de pupillen winnen, maar geen plezier hebben gehad, heeft het winnen geen waarde.” Dat is een belangrijke boodschap die hij de kinderen altijd probeert mee te geven: honkbal is leuk. En dat is het ook, wat een mooie sport spelen wij toch eigenlijk.