• Even voorstellen... de mannen van SRO-buitensport

  9 jul 2020
 • Even voorstellen…. .de mannen, die ervoor zorgen dat onze velden er zo mooi bij liggen.

  We komen wekelijks naar het veld om te trainen of te spelen en het veld ligt er telkens weer strak bij, het gravel is geveegd en het gras gemaaid. Maar dat gaat niet vanzelf.

  Het team van Frits van Huffel bestaat uit 5 mannen van de buitensport van SRO en ze zijn dagelijks op het veld te vinden. Frits is al 34 jaar in dienst bij SRO, maar collega Ruud Honing spant de kroon,  hij werkt al 46 jaar voor SRO, samen met collega Rob Klijn en 2 man extra inhuur via een soort uitzendbureau voor de groensector verzorgen zij ons veld.
  Elk ochtend worden - met de hand indien nodig - grote gaten gevuld, het gravel bevochtigd, met de trekker aangereden voor de stevigheid en daarna met de sleepmat weer mooi strak getrokken.
  Het veld vraagt veel onderhoud, want ook door het gravel groeit anders het onkruid en de grasranden worden gesneden om het veld zo strak te houden.

  Het gras wordt regelmatig gemaaid en slechte plekken krijgen extra verzorging. In de droge periode  is het lastig om de onderlaag hard en stevig te houden, wat wel nodig is.
  Na het seizoen worden de grasranden onderhanden genomen.  Door het vegen van het gravel wordt de grasrand hoger, er wordt dan een rand weggestoken, grond weggehaald en het gras weer terug gelegd om een mooi egaal veld te houden.

  Ook worden na het seizoen de zwaarst belastte plekken onder handen genomen en wordt de drainage onder het veld onderhouden zodat dit goed blijft werken.

  Dit team zorgt voor alle buitensport accommodaties van het Van der Aartsportpark, (honk-en softbal, voetbal, petanque, lawnbowls,  rugby, etc) , het sportpark aan de Vergierdeweg (hockey, tennis, korfbal) en het Noordersportpark (honk en softbal, tennis, voetbal).

  Wij zijn blij dat deze mannen ervoor zorgen dat wij op zulke mooie velden kunnen spelen en zullen ook niet vergeten hoe zij ons geholpen hebben met de verregende Season Finals.

  Op de Foto Frits en Ruud

  Foto en Tekst: Renata Jansen