• Als club kunnen we alleen maar klagen over de situatie waar we inzitten. Maar klagen heeft geen zin, dus wat doet het bestuur dan om de club te besturen. Achter de schermen is er overleg met nauw betrokkenen zoals coaches, trainers, vrijwilligers, leden, medewerkers van de KNBSB, OMNI bestuursleden en vertegenwoordigers van andere verenigingen over onder meer het levensvatbaar houden van clubs en het starten van trainingen en wedstrijden voor de leden.

  Maar de grote vraag is “Wanneer starten de trainingen en wedstrijden voor het seizoen 2021? “

  Vorig jaar hebben wij in de winterperiode nog in de zaal kunnen trainen waardoor we in maart klaar waren om naar buiten te gaan. Zo anders is het nu, we kunnen inmiddels al maanden nauwelijks sporten en hebben al maanden geen knuppel of bal vast kunnen houden. Vooralsnog mogen we weinig tot niets organiseren en moeten we moeten wachten tot de regering groen licht geeft om te in teamverband te sporten.

  Met de KNBSB is gesproken om de hoofdklasse honkbal en softbal wel te laten starten omdat deze teams onder topsport vallen volgens de regels van NOCNSF. Maar dat vraagt wel wat van de club, elke week 2x testen voor de selectie en teambegeleiding, een berg papierwerk, gecertificeerde mensen die de testen afnemen en een goede routing op de club om alles corona-proof af te handelen. En dat allemaal volgens een 18 pagina tellend protocol opgesteld door de KNBSB, NOCNSF en het RIVM.

  Het grootste struikelblok voor het opstarten van deze competitie zijn de financiële consequenties en de daarbij behorende onzekerheden. Want gaan we testen tot eind mei of misschien wel tot september. En testen kosten veel geld en deze onzekerheid is voor onze sport gewoon te groot omdat er in onze sport voor dit soort uitgaven nauwelijks budgetten zijn. Kortom de KNBSB heeft in samenspraak met de verenigingen besloten om niet voor dit scenario te kiezen.

  Onze jeugd tot 18 jaar mag wel trainen maar dan alleen buiten want alle binnen locaties zijn gesloten tot minimaal 2 maart. En aangezien wij vanaf 15 maart altijd buiten gaan trainen, zullen wij dit jaar niet binnen trainen.

  De routekaart zoals hieronder weergegeven geeft aan dat wij pas weer in fase 1 aan competitie kunnen gaan denken.

   

  Hier zijn wij voorlopig nog niet. ​Naast het bestuderen van alle mogelijkheden om onze sport opgestart te krijgen, blijft het bestuur bezig om de club financieel gezond te houden. Hiervoor houden wij nauwlettend alle regelingen in de gaten en nemen wij contact op met allerlei partijen om de club door deze crisis heen te leiden.

  Als gevolg van deze ontwikkelingen hebben is besloten om de ALV naar achter te verplaatsen en deze vooralsnog op vrijdag 26 maart in te plannen. Kortom, het bestuur is druk bezig om straks, wanneer er versoepelingen komen de club weer in beweging te zetten.

  Daarom roept het bestuur op om nog goed vol te houden zodat wij straks weer met z’n allen in fase 1 zitten van de routekaart en er weer lekker gesport wordt.

  Stay save

  Bestuur OG Honk- en Softbal