• In je uppie ben je geen cluppie, met deze keer: Frank Schuijt, drijvende kracht achter ‘het Schuijtje’.

  Zonder de vele vrijwilligers die de club draaiende houden beginnen we eigenlijk niks. Maar wie is nou wie? En waar is deze persoon precies mee bezig binnen de club?

  Als je wel eens wat te drinken of te eten hebt gehaald bij het honkbalveld dan heb je hem ongetwijfeld al eens gezien want ‘het Schuitje’ zoals dit verkooppunt wordt genoemd heet niet voor niets zo. Frank Schuijt is de drijvende kracht hierachter en bij wedstrijden van het 1e honkbalteam wordt hij vaak geholpen door Frans Vossen. Verder wordt een deel van de diensten gedraaid via het kantinerooster, want Frank kijkt ook graag zelf naar de wedstrijden.

  Frank loopt nu al zo’n 16 jaar rond bij OG eerst vooral als ‘vader van’ Daan Schuijt, die eerst begon bij de voetbal als ‘geitje’ maar na de combi van beide sporten, toch koos voor het honkbal en was Frank trouw toeschouwer. Zelf heeft hij alleen in de jeugd gevoetbald bij DEM.

  Op het oude honkbalveld zorgde Edwin Koehorst voor drank en dan moest je maar wat geld in een bakje doen. Na verloop van tijd heeft Frank dat overgenomen en steeds verder uitgebreid, zeker toen het nieuwe veld werd aangelegd en de faciliteiten werden verbeterd.

  Ook echtgenote Ilse is langs het veld te vinden en is al jaren vaste scoorster bij de wedstrijden van heren 1, zelfs nu zoon Daan vanwege studie gestopt is met honkballen. Vorig jaar is Frank, bakker van beroep, terecht uitgeroepen tot lid van verdienste.

  Op de vraag of er nog wensen zijn voor OG antwoord Frank dat het mooi zou zijn als het ook bij het softbalveld wat levendiger wordt met wat verkoop achter de backstop, een muziekje en een omroeper. Dit is ook een wens van het bestuur dus we zijn op zoek naar iemand die met hulp van Frank dat wil organiseren.

  We zijn blij met onze vele vrijwilligers die onze club draaiend houden en we hopen weer snel onze versnaperingen bij het ‘Schuijtje’ te kunnen halen tijdens het kijken naar onze favoriete sport.