•         

  22-10-1948 - 24-12-2020

   

  Ons bereikte het droeve bericht dat To Koopen op 24 december jl. is overleden. Na een lang ziekbed heeft zij uiteindelijk de strijd moeten opgeven.

  Vanaf de allereerste beginjaren van de softbal was To lid van onze vereniging. Uiteraard eerst alleen als speelster, maar later werd ze ook heel actief als vrijwilliger. De meest uiteenlopende taken heeft zij voor ons vervuld.

  Als lid van het softbalbestuur was zij vele jaren secretaresse. Ook vervulde zij een tijd de lastige taak van wedstrijdsecretaresse.
  Zij was lid van de redactie van de ‘Strike’ (het clubblad van Onze Gezellen Softbal en Handbal), de voorloper van de BaseHits.

  Altijd was zij bezig met de begeleiding van de vele (jeugd)teams, als trainer/coach. Ook nam zij jarenlang het scoreblok ter hand om de wedstrijden netjes vast te leggen en alle verdere papieren rompslomp op te lossen.
  To was niet zozeer op de voorgrond tredend, maar regelde alles op de achtergrond zo tot in de puntjes, dat de coaches van de topjeugdteams en Dames 1, zich volledig konden concentreren op het wedstrijdgebeuren.

  Werden er jeugdkampen georganiseerd voor softbal of handbal, dan was To van de partij en ging vaak mee als leiding. Ook dan regelde To alles tot in de perfectie.

  Hoewel zij zelf nooit in de hoogste teams heeft gespeeld, heeft ze wel jarenlang met veel plezier gesoftbald in de lagere teams.

  Voor haar vele werk voor Onze Gezellen Softbal heeft zij dan ook zeer terecht de titel ‘Lid van Verdienste’ gekregen.

  De laatste jaren hebben we haar helaas niet meer (zo veel) op of rond onze velden mogen verwelkomen, want zij is haar interesse en inzet gaan verleggen naar onder andere het organiseren van reizen naar Lourdes voor parochianen van o.a. de Mariakerk.

  Degenen, die To hebben meegemaakt als trainer, coach, scorer en vooral als mede-speelster weten van nabij dat zij een heel vrolijke vrouw was, die er van genoot zelf te sporten, maar vooral heel bereidwillig was de helpende hand te bieden.

  We zullen haar missen.