• Ons bereikte het droeve bericht dat op 3 december jongstleden ons Lid van Verdienste Tom Wisker op 80 jarige leeftijd is overleden.

  Vanwege zijn afnemende gezondheid woonde Tom reeds in het Schoterhof en is hij na een zeer kort ziekbed overleden aan de gevolgen van Corona.

  Als kroegbaas van Café Kennemerland aan de Rijksstraatweg konden wij zijn café gerust het tweede clubhuis van Onze Gezellen noemen en was tevens de thuisbasis van onze toenmalige carnavalsvereniging “De Olde Geeten”.  Onze oudere leden hebben in zijn kroeg vele geweldige momenten en avonden meegemaakt,  die ook vandaag nog regelmatig aangehaald worden als het zo van pas komt.

  De grootste verdienste voor onze vereniging was, vanwege zijn uitgebreide zakelijke  netwerk in de regio, zijn de inzet als fundraiser. Vele sponsoren, adverteerders, reclamedoeken en ook de reclame op de sporthal zijn door Tom binnengebracht, waarmee hij aan de basis heeft gestaan van een “commercieel beleid“ binnen onze vereniging.

  Het “kroonjuweel” van zijn inzet was in 1995 de langjarige uitbating van de toiletten bij Bevrijdingspop.  Tom rook geld voor de club en dankzij  zijn uitgekiende lobby werd, dankzij de inzet van vele Honk- en ook softbalsters, jarenlang zeer veel geld binnengehaald.

  Tom was verknocht aan Honkbal, als fervent supporter van het Nederlands Honkbal Team heeft hij vele toernooien in het buitenland bezocht.  En natuurlijk ……honkbal in Amerika! Als een echte regelneef was Tom rond de eeuwwisseling de mede initiatiefnemer van de jaarlijks terugkerende Honkbaltrip van een aantal van onze honkballers kris kras door de States. Doelstelling: Uiteindelijk in alle Major League Baseball stadions een wedstrijd mee te maken.

  Dat heeft hij helaas zelf niet gehaald .

  Hij was zeker een karakter en bruiste van ideeën  maar door verschillen van inzicht was de relatie tussen Tom en de club helaas enigszins verwaterd,  maar OG Honkbal is altijd “zijn cluppie” gebleven zoals hij mij recentelijk nog meegaf.

  Zijn gezondheid liet het de laatste  jaren niet meer toe om onze wedstrijden te bezoeken.

  En niet te vergeten: De Romneyloods (onze “indoor” slagtunnel), is ook door Tom aangedragen en heet dus niet voor niets “De Wisker”.

  Met “De Wisker” zal er altijd een tastbare herinnering blijven aan “bolle Wisker”

   

  Robert de Wit