• Het seizoen ligt al weer een tijdje achter ons, wederom door Corona en een wat andere competitie, maar over het algemeen zijn veel wedstrijden gespeeld.

    Afgelopen seizoen is gebleken dat OG gelukkig veel jeugdleden heeft en daarom in alle leeftijdscategorieën teams heeft, in 2022 is dit het geval bij zowel de honkbal als softbal.


    Vanuit het bestuur is ervoor gekozen om de TT training anders te organiseren voor de komende jaren.
    Zowel het heren 1 honkbalteam, dat gepromoveerd is, als de softbal dames 1, 2 en 3 teams zullen in de toekomst nieuwe spelers nodig hebben. Wij willen die als bestuur en technische ondersteuning zoveel mogelijk uit eigen jeugd laten doorstromen! Belangrijkste verandering die we willen doorvoeren om dit te realiseren, is meer training op maat. Vanuit de trainers, coaches en bestuur wordt vanuit de jeugd een aantal spelers met mogelijk potentieel maar zeker ook met motivatie en inzet, in de gelegenheid gesteld samen te trainen. Op deze manier willen we de potentiele jeugd sneller ontwikkelen met gefocuste trainingen. Uiteraard blijft de ‘Training op maat” voor iedereen, maar dan wel in meerdere groepen en andere tijden. De “Training op maat” zal overigens gratis zijn. Aanwezigheid en positieve instelling wordt hier dan wel verwacht.


    Dit jeugdplan kan helaas door omstandigheden nog niet volledig dit seizoen beginnen. Organisatorische redenen en corona maken het onmogelijk dit voor alle jeugdleden (aspiranten en junioren) te realiseren. De indeling van onder andere junioren en het regelen van coaches, teamindelingen heeft prioriteit. We willen wel gaan starten met één groep junioren bij de honkbal en één junioren groep bij de softbal. Aanwezigheid en volledige inzet wordt verwacht. Uiteraard gaan we met alle teams in januari van start met de zondag trainingen in onze eigen zaal. Ook de pitchers en catchers zullen in januari weer gaan trainen.

    Door de TT trainingen op een andere manier te organiseren verwachten wij in de toekomst meer jeugd naar de selectie teams te kunnen laten door stromen. Natuurlijk blijft OG een club waar iedereen welkom is en aandacht krijgt.