• December 2018 heeft Onze Gezellen Honk – en Softbal het initiatief genomen om het spelen van Slowpitch Softbal in de Regio Haarlem beter op de kaart te gaan zetten.

  Het is een laag drempelige sport en richt zich vooral op spelplezier en met de aangepaste regels is Slowpitch Softbal dan ook geschikt voor jong en oud.

  Slowpitch Softbal focust zich voornamelijk op het leukste onderdeel van onze sporten, namelijk het slaan.

  Het door OG genomen initiatief heeft er toe geleid dat er een samenwerkingsverband is ontstaan tussen clubs uit de regio, namelijk: Rooswijk, Spaarnwoude, Herons, DSS en Sparks en OG.

  Ter promotie van het spelletje heeft er afgelopen maandag op ons complex een eerste door OG geïnitieerde gezamenlijke Slowpitch Softbal training heeft plaatsgevonden.

  Vanuit de regio waren 25 enthousiastelingen op het evenement afgekomen en kregen onder de bezielende leiding van Solange Starrenburg en Laura Burggraaf, beiden speelster van het Dutch National Slowpitch Team, een erg leuke clinic voorgeschoteld. Deze clinic werd afgesloten met een onderling partijtje waar het geleerde meteen in de praktijk gebracht kon worden.

  Rooswijk is zo enthousiast geraakt dat zij graag de volgende gezamenlijke training willen gaan organiseren. Deze zal maandag 8 april op het complex van Rooswijk plaatsvinden, aanvang 19.00 uur.

  Voor verdere ontwikkelingen aangaande Slowpitch bij OG, hou de website in de gaten of wordt lid van de Facebook pagina SLOWPITCH HAARLEM E.O.

  Voor nadere info: Jeroen Dieben / 06-15017702