• Een aantal van onze OG-ers trainen bij speciale trainingscentra; Rabbits, CTO of Oranje. Hoe gaat dat er aan toe, hoeveel trainen ze, waar wonen ze en wat is hun doel. In deze rubriek laten we ze aan het woord. Als eerste catcher Marijn Crouwel, 19 jaar oud en al 4 jaar spelend in dames 1.

    Marijn: 'Ik woon in een flat in Amsterdam West en zit op een gang met andere sporters die ook het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) programma volgen. Zowel softbalsters als basketbalsters. Ik zit toevallig op een gang met alleen maar meiden, maar er zijn ook gangen waar bijvoorbeeld soft- en honkbal en of basketbal gemixt is. Ik woon op mezelf in een klein kamertje. Ik heb mijn eigen badkamer maar moet wel de keuken met de rest van de gang delen. Ik kom daar echter niet zo vaak aangezien wij elke avond na de training voorzien worden van een maaltijd vanuit Topsport Amsterdam en ik in het weekend weer naar huis ga. 

    Ik volg het CTO programma nu 2 jaar. In de winter hebben wij 9x training in de week. Voornamelijk softbaltrainingen (sportspecifiek), zo’n 5x in de week. Daarbij doen we ook alternatieve trainingen. We gingen dan bijvoorbeeld squashen, turnen, basketballen of badmintonnen. Ook hadden we elke week een training met Gonny (Farley). Daar deden we naast alternatieve sporten ook een classroom sessie met mentale training. 
    Daarbij hadden we ook nog 3x in de week krachttraining. 
    Naast het sporten ondersteund het CTO ook je opleiding. Zelf heb ik dit jaar VWO afgerond op het Caland lyceum. Omdat je natuurlijk zoveel moet trainen en lange dagen maakt vereist dit veel doorzettingsvermogen en het maken van een goede planning. (en je daar aan houden natuurlijk)

    Ik heb nu 2 jaar deelgenomen aan dit programma en ga nu door naar de volgende stap. In augustus vertrek ik naar Texas om te spelen voor Odessa College. Ook ga ik daar General Studies volgen. Ik hoop daar nieuwe uitdagingen te vinden en een heleboel wedstrijdervaring op te doen om zo een stap dichter bij mijn doel te komen: deel uit maken van het Nederlands team !