• Vertrouwenscontactpersoon

  In vertrouwen ergens over praten?
  Bij Honk- en Softbalvereniging Onze Gezellen streven wij een veilige omgeving na voor iedereen, waar iedereen onbezorgd en met plezier met Honkbal en Softbal bezig kan zijn. Over het algemeen gaat dit ook erg goed. Maar het zou zo maar kunnen dat er desondanks wel eens zaken zijn die in jouw ogen niet door de beugel kunnen of waar je zodanig veel moeite mee hebt dat je hier met een onafhankelijk persoon in vertrouwen over wilt praten. Daarom hebben wij twee vertrouwenscontactpersonen, zowel een man als een vrouw zodat er geen belemmering is om met een van de twee contact op te nemen.

  Wanneer kun je bij de vertrouwenscontactpersonen terecht?
  Alle jeugd en senioren leden, maar ook ouders kunnen bij de vertrouwenscontactpersoon terecht met zaken die te vertrouwelijk of te persoonlijk zijn die je niet kan/wil bespreken met een coach of bestuurslid van Honk- en Softbalvereniging Onze Gezellen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

  • Pesten en gepest worden;
  • Discriminatie en het gevoel dat je hebt dat je er, om wat voor redenen dan ook, niet bij hoort;
  • De manier waarop je benaderd wordt en die je als onprettig ervaart;
  • Of ander ongewenst, ongepast en ontoelaatbaar gedrag in jouw omgeving, in die van een teamgenoot of in de omgeving van jouw kind.

  Hoe vertrouwelijk is de vertrouwenscontactpersoon?
  De vertrouwenscontactpersoon heeft een onafhankelijke positie, luistert naar je en dient waar nodig van advies. Indien je dit wenst kan de vertrouwenscontactpersoon jouw vraag of probleem met het bestuur of de betreffende coach bespreken zonder je naam te noemen. Dat laatste gebeurt alleen met jouw toestemming.

  Hoe kan ik de vertrouwenscontactpersonen bereiken?
  De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van jong tot oud. Mocht er iets spelen, schroom dan niet om hier gebruik van te maken. Je kunt de vertrouwenscontactpersoon bereiken via e-mail of persoonlijk benaderen.

  Naam: Andres Kottman & Ellen de Boer

  email: vcp@onzegezellenhonkensoftbal.nl