• Ieder seizoen zorgen al onze leden gezamenlijk voor de bezetting in de kantine en verkooppunten bij de velden. Ook zorgen we ervoor dat er bij onze wedstrijden een scheidsrechter beschikbaar is. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het fijn sporten is bij onze club. Op deze pagina vind je informatie over de vrijwilligerstaken die wij van onze leden verwachten.

  Scheidsrechters

  Bij de hoogste teams zorgt de KNBSB voor bondscheidsrechters. Bij alle andere wedstrijden zijn onze vrijwilligers aan zet. Ieder team krijgt een aantal wedstrijden toegewezen en wordt gevraagd om een scheidsrechter te regelen. Op die manier hoef je als team niet zelf op zoek te gaan naar een scheidsrechter. Heeft een team wel een ‘vaste’ scheidsrechter, dan scheelt dat in de wedstrijden die onder de andere teams te verdelen zijn.

  • Ieder team ontvangt aan het begin van het seizoen een overzicht van wedstrijden waar zij scheidsrechters voor moeten regelen.
  • Dat kan door de spelers zelf, maar mag ook onderling met spelers van andere teams worden afgestemd. Bijvoorbeeld in ruil voor een kantinedienst van die persoon.

  Bardiensten

  Onze Gezellen Honk- en Softbal verzorgt in maanden mei tot en met augustus de barbezetting bij Onze Gezellen. Dat betekent dat wij ook zorgen dat de kantine open is als andere sporten aan de slag gaan. Daarnaast hebben we twee verkooppunten bij softbalveld en honkbalveld die worden geopend als er veel publiek bij de wedstrijden is.

  • Iedere speler wordt gevraagd één of twee bardiensten per jaar te draaien. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw dienst. Kun je niet, probeer dan te ruilen met één van de andere clubleden.
  • Bij leden onder de 18 is het de bedoeling dat de ouders/verzorgers deze dienst draaien. Leden onder de 18 jaar mogen namelijk geen kantinedienst draaien.
  • In de week voor jouw kantinedienst ontvang je een e-mail met informatie voor jouw dienst, zoals het sleuteladres.
  • Als je dienst niet doorgaat zul je geïnformeerd worden door onze coördinator. Neem nooit zelf een beslissing om de dienst niet door te laten gaan. Het kan namelijk zijn dat er andere activiteiten op het complex staan gepland ook al gaat een wedstrijd niet door.

  Onze coördinatoren zijn Joyce Kok (06-83797421) en Lisette Godart (06-11199602).

  Evenement organiseren

  Onze Gezellen vindt het belangrijk dat naast sportactiviteiten ook andere (sociale) activiteiten worden georganiseerd. Ieder jaar worden er evenementen georganiseerd, zoals een keezentoernooi of pubquiz. Wij vragen ieder team om het organiseren van één van deze activiteiten op zich te nemen.

  Informatie in de KNBSB competitie-app

  Je wordt toegevoegd als scheidsrechter aan een wedstrijd, waardoor deze in jouw persoonlijke programma komt te staan. Daarnaast staan alle bardiensten en evenementen in de app.

  Hoe je jouw kantinedienst uitkiest/krijgt toegewezen en kunt ruilen, hebben we uitgelegd op een andere pagina. Zie Bardiensten in de KNBSB competitie-app.